online

0 800 210 028

Мультиварка, пароварка або гриль: що вибрати для кухні?

Потрібна допомога з вибором кухонних гаджетів? Нумо ж розбиратися.
***

Людством керує лінь. Так відбувається прогрес: ми винаходимо, щоб полегшувати побут та менше працювати руками. Взяти хоча б наукову фантастику — скільки письменників та сценаристів бачили майбутнє цілком автоматизованим? Ось прокидається герой, а на нього вже чекає чашка гарячої кави. І омлет теплий в тарілці. А ліжко саме заправляється — цілий ансамбль маленьких роботів піклується про кожну дрібницю.

Та ми вже близько до тій картини: сьогодні гаджетів для кухні стільки, що полиць та стільниць не вистачить. Ось тільки купувати все підряд: а) дорого, б) непрактично, бо частково функціональність гаджетів повторюється. Потрібна вибірковість.

Техніка для кухні: мультиварка, пароварка, гриль. Що купити?

«Ніколи не вийде смачно, як на плиті»

Можемо тільки розділити щастя з тими, хто будь-яку суперечку про мультиварки або компактні електропічки «перемагає» таким аргументом. Насолоджуватися процесом готування, вкладати в нього час усвідомлено — це пречудово. Але решті техніка допомагає смачно та швидко готувати їжу — без кулінарного досвіду, без значних вкладень годин та хвилин життя. Так, людина, якій 25 років поспіль готувала мама та яка з яєчнею не могла вправитися, раптом сама пече кекси, варить супи, холодець та інші страви з розряду «складні».

До речі: смакові відчуття — річ суб'єктивна, а наші поняття про найкраще та найсмачніше визначають звички.

«Чи потрібна пароварка, якщо є мультиварка»

Вибрати правильну техніку для кухні важко — вендори переносять функції з одного пристрою до іншого. У мультиварок є режим пароварки, кухонні комбайни нарізають овочі для салатів (робота овочерізки) та роблять соки (хліб соковижималок). Мікрохвильовки хваляться конвекцією, як в духовій шафі. Все це робиться для споживача: щоб ви купили А та не купували Б у конкурентів.

Як розібратися у всій цій пишноті? Купуйте пристрій заради його основної функції. Є бажання стійко триматися шляху здорового харчування? Подобаються пропарені овочі — обирайте пароварку. Імітація «пароварки» в пристрої з іншим принципом роботи не дасть ту ж саму консистенцію.

Чесно відповівши собі на питання, що ви збираєтеся готувати і що насправді любите, можна зовсім відмовитися від величезної старомодної плити.

Улюблені страви та ідеальний гаджет для цієї мети

  • Супи, каші, картопля, рагу, макарони. М'яка, тушкована їжа — краще купити мультиварку
  • Риспароварка.
  • М'ясо, риба овочі — гриль або аерогриль забезпечать рум'яну скоринку. Аерогриль дає сухе тепло, яке вентилятори розподіляють по корпусу.
  • Менш корисна альтернатива — фритюрниця. Обжарка відкриває на диво багато якостей у звичайних продуктах. Користувачі «купають» у фритюрниці навіть листя зелені (виходять незвичайні зелені чіпси), горіхи, солодощі. Варіації для експериментів — безмежні.
  • Хумус, песто та інші соусиблендер.
  • В'ялене м'ясо, риба і сухофруктидегідратор (сушарка для фруктів). Якщо у вас невелика сім'я та власна ділянка землі, сушарка — відмінна заміна консервації.
  • Йогурти, морозивойогуртниця.
  • Цілий птах — електропіч (схожа на мікрохвильовку, коробка з дверцятами). Особливо моделі з рожном.
  • Торти, пироги — аерогриль.
  • Повторний розігрів страв — аерогриль, електропіч.

Техніка для кухні: що купити

Та ще кілька порад:

1. Не слухайте сусідок/колег/сватів та інших скептиків.

Можливо, у Людки з бухгалтерії пароварка стоїть у коробці третій рік новісінька, і ніхто до неї не доторкається, але люди та їхні потреби бувають різними. Часом трапляється хворіти, жити з виразкою або без жовчного міхура — тоді пароварку навіть прибирати в шафу не доведеться: замінить і духовку, і газову піч. Якщо сумніваєтеся, чи варто взагалі витрачати гроші — вибирайте найдешевшу річ б/у в поганому стані. Головне, щоб все функціонувало та вендор був відомий в своїй справі.

2. Не бійтеся використовувати встановлені програми не за прямим призначенням.

У більшості випадків вся «запрограмованість» — усього лише фіксація температури (або вона однакова, або змінюється в процесі). Зрозуміло, що нічого в корпусі не зламається, якщо в режимі «Піци» випікати пироги.

3. У питаннях вибору техніки для кухні можна орієнтуватися на методи Марі Кондо (письменниці, чиї книги про прибирання продаються по всьому світу мільйонними тиражами).

Японка радить залишати в будинку виключно ті речі, які роблять власників щасливими. Навіть якщо вафельница пече вафлі і нічого іншого не вміє — купуйте. Аби радувала.

Дивіться також:

Бонуси для всіх! «Техноскарб» святкує День Незалежності
Бонуси для всіх! «Техноскарб» святкує День Незалежності

Свято — Україні, подарунки — українцям!

Акції

21.08.2019

4430

Товар тижня — фотоапарати
Товар тижня — фотоапарати

Встигніть сфотографувати останні дні цього літа.

Акції

19.08.2019

1734

«Ярмарок техніки» завітає до Харкова
«Ярмарок техніки» завітає до Харкова

До 15 відсотків на всі товари. Де? Коли? Розповідаємо все, що знаємо.

Акції

14.08.2019

1625

«Техноскарб» радіє: у Києві відкрився новий магазин
«Техноскарб» радіє: у Києві відкрився новий магазин

Прийшов, побачив та купив.

Відкриття магазинів

12.08.2019

1813

Товар тижня — телефони
Товар тижня — телефони

Алло, «Техноскарб»? Потрібні телефони!

Акції

09.08.2019

2273

5 неочевидних переваг вживаної техніки
5 неочевидних переваг вживаної техніки

Економія — це чудово, але ми знаємо більше причин вибирати техніку з досвідом.

Техноблог

05.08.2019

1372