online

0 800 210 028

5 помилок, які ми робимо, купуючи техніку

Велике мистецтво — вміти купувати усвідомлено. Так, щоб потім користуватися із задоволенням та без сумнівів «Та треба, мабуть, було купити інше...». Щоб куплена річ не зламалася за місяць та не залишила приголомшених власників з необхідністю терміново шукати заміну. Замість того, щоб радити, як купувати правильно, йдемо у зворотному напрямку: розбираємо, чого робити під час шопінгу техніки не варто.

***

Помилки під час шопінгу техніки

Ігнорувати відгуки

Жодна людина на Землі не може розбиратися у всьому однаково добре: у смарт-холодильниках, виробниках кавоварок та відеокарт, епіляторах та реноваторах. Одного разу ви опинитеся перед вибором, для якого не вистачатиме власного досвіду. Ось тоді стане в нагоді чужий.

Відгуки — безкоштовне джерело мудрості та вражень.

Припустимо, потрібен смартфон. У магазині його змалюють за допомогою чисел: ось, скільки ядер у процесора, скільки тисяч мАг має акумулятор! Але числами зручно маніпулювати: «роздує» виробник розподільну здатність на камері до 30 мегапікселів, а насправді фото мильні, без різкості, ще й з неприємним зеленуватим відтінком. І якщо це так, то в коментарях хоч хтось, та напише правду.

 

Але. Однобокі відгуки сприймайте скептично. Підозріло гнівні повідомлення можуть замовляти конкуренти, а солодко-нудотні — піарники бренду.

Відкладати покупку гаджета, який ось-ось зламається

Стратегія «відкладання на потім» та віра в міфічний «підходящий момент» в українців дуже могутні. «Та поки потерпить», — говоримо ми старенькому комп'ютеру, який лагодили разів вісім.

Ось тільки змінюються сезони, за ними — роки, а фінанси все ще виконують романтичні пісні. І одного разу комп'ютер раптом не вмикається. Та забирає на той світ всю вашу колекцію знімків та відеороликів (бо зберегти копії у хмарі теж вирішено було відкласти на потім).

Купувати на

Тоді виявиться, що момент настав абсолютно невідповідний, гірший за усі минулі. Він змушує влазити до незапланованих кредитів та робити небажані покупки поспіхом — аби гаджет був в наявності та доставка якомога швидша.

Тому пам'ятайте закон Мерфі: відрізайте неприємностям можливість застати вас зненацька.

Купувати найдешевший варіант на ринку

У відвертої дешевизни завжди, завжди є раціональне пояснення. Або гаджет робить ту ж роботу, що і дорогий, але втричі повільніше. Або витрачає так багато енергії, що ви шкодуватимете про початкову економію кожен раз, отримуючи нову платіжку від комунальників.

Наприклад, яка користь, якщо ваш робот-пилосос вмикається, засмоктує пил, але прибирає абияк? Якщо після нього все одно доведеться чистити килим від сміття?

Обираючи пристрій в рази доступніший за такий самий товар від інших виробників, завжди припускайте, що товар цей може зламатися. Чи готові ви у такому разі заплатити двічі — за придбання заміни? Немає нічого поганого в тому, щоб піти на ризик та пожертвувати невеликою сумою, просто робіть це усвідомлено.

Так, дорога електроніка, на жаль, не має імунітету від поломок. Але різниця завжди помітна: вона у відсотку браку та поломок; у тому, чи легко та наскільки реально відремонтувати девайси, знайти в продажу необхідні деталі. Часто ми переплачуємо за сервіс, і це того варто.

Накопичувати техніку, яка не сумісна одна з іншою 

AirPods купить

Кращі функції навушників Apple AirPods ніколи не запрацюють з Android, тому купуючи таку пару, власник умовного Samsung Galaxy Note частину грошей віддає за чисте повітря. За те, до чого він не матиме доступу.

Не розглядати альтернативи

Часом трапляється, що насправді нам потрібен не сам пристрій, а його конкретна функція.

Ось приклад: ви маєте намір наздогнати фільми, відмічені «Оскаром» у минулому році, але час вдається знайти тільки на вихідних, ввечері. При цьому оселя невелика, а величезна панель «з'їсть» безліч корисного простору (навіть візуально). Міркуємо, які гаджети можуть виконувати ту ж функцію. Ноутбуки можуть, планшети, мультимедійні проектори — також. Перші дві категорії не підходять, тому що потрібна більша діагональ картинки, а проектор буде бляклим в сонячні дні... але ж сонячні дні ви проводите в офісі. Висновок: варіант цілком робочий.

Дивіться також:

Як дарувати техніку з досвідом?
Як дарувати техніку з досвідом?

Вживане у подарунок? Так й знову так.

Техноблог

09.09.2019

1505

На «Техноскарбі» яскрава весна: мінус 10 %!
На «Техноскарбі» яскрава весна: мінус 10 %!

Вигідними пропозиціями потрібно радувати спонтанно: ловіть улюблену акцію від «Техноскарбу» — «Мінус 10%» повертається!

Акції

04.09.2019

4023

Ціни знижено: останній літній розпродаж
Ціни знижено: останній літній розпродаж

Долаємо передосінню меланхолію стрімким падінням цін.

Акції

28.08.2019

3097

А в нас знову акція: «Готуємось до школи»
А в нас знову акція: «Готуємось до школи»

Від смарт-годинників до ноутбуків: знижуємо ціни на все, що може стати у нагоді під час навчання.

Акції

27.08.2019

4236

Скористуйтеся послугою Telegram-помічник ТЕХНОСКАРБ™!
Скористуйтеся послугою Telegram-помічник ТЕХНОСКАРБ™!

Найзручніший спосіб дізнаватися про наші акції та нові товари першими.

Новини сайту

27.08.2019

2051

Ярмарок до Дня Незалежності України
Ярмарок до Дня Незалежності України

Наші ціни теж святкують!

Акції

22.08.2019

4593