offline

0 800 210 028

Риболовні котушки

1080x900 1494317 cotu_ua.png t_news

Сезон риболовлі в самому розпалі, після закінчення нересту риби офіційно дозволено вилов риби на всі види вудок з берега та з човна. Завзяті рибалки перевіряють свої запаси снастей, щось потрібно обновити, або придбати дещо новеньке до свого «арсеналу». Риболовна котушка – це обов’язковий атрибут для більшості вудилищ, і у цій статті йдеться про різновиди конструкцій котушок та їх використання.

Для початку розберімось, які існують варіанти конструкцій котушок. Риболовні котушки розділяють на три основні типи конструкцій: інерційні, мультиплікаторні та безінерційні.

Інерційні котушки мають примітивну барабанну конструкцію, використовуються зазвичай на поплавковий вудках, для ловлі риби технікою «в проводку» або для зимових вудок.

1080x900 1494315 мульти.jpg t_news

Мультиплікаторні котушки (мульти) набирають популярність на нашому ринку, вони мають найскладнішу конструкцію з перелічених типів. Виготовляються з надлегких матеріалів, такі котушки мають підвищену витривалість при відносно невеликій масі та розмірі. Котушки такого типу виграють світові рекорди по дальності закидання, товщина шнура мало впливає на цю перевагу, але потрібно мати навички для закидання.  Мульти мають і мінуси, для такого типу конструкції потрібно кастингове вудилище з ручкою обладнаною «курком», котушки хорошої якості доволі дороге задоволення, можна знайти дешеві мультиплікатори, та всі переваги таким чином будуть втрачені.

Безінерційні котушки – найпопулярніший тип конструкцій на нашому ринку, існує велика кількість модифікацій, на таку поширеність впливає в першу чергу простота їх використання. Всередині наведеного типу конструкцій можна сміливо виділити певні класи, наприклад: для ловлі хижої риби використовують легкі моделі, для ловлі трофейної та сильної риби в основному донного типу використовують більші, масивніші фідерні і коропові котушки. Розмір шпулі (число кратне 500 або 1000), вказаний на корпусі та в назві моделі, визначає місткість шпулі для волосіні або шнура, чим більше число, тим більша шпуля і відповідним чином розмір і вага котушки.

1080x900 1494316 безінерц.jpg t_news

Одним з важливих елементів безінерційних котушок є фрикціон (фрикціоне гальмо), його основна роль полягає в захисті та допомозі в вилові риби різних розмірів на тонкі (менш помітні) снасті. Передній та задній фрикціон можна визначити по розташуванню на котушці. Передній фрикціон більш розповсюджений та використовується для швидкісного закиду приманки, легкі та чутливі в налаштуванні, тому частіше застосовуються в лайтових та ультралайтових вудилищах. Задній фрикціон встановлюється на силові котушки, відмічають більшу надійність та витривалість, простіша заміна шпулі, але вага таких котушок значно більша і не має таких точних налаштувань. Існують котушки з переднім та заднім фрикціоном, на них встановлений байтранер, за допомогою цього механізму можливо моментально ослабити волосінь, щоб запобігти обриванню.

На нашому сайті ви можете купити котушку для вудилища на будь-який бюджет, також вони наявні в продажу в магазинах в Києві та в багатьох містах України.

Завжди з вами,

мережа магазинів техніки «Техноскарб»

 

Дивіться також:

Акція від партнера
Акція від партнера

Замовляй товари в інтернет магазині «ТЕХНОСКАРБ» та приймай участь в акції партнера

Новини сайту

27.06.2022

1246

Розпродаж електроінструментів
Розпродаж електроінструментів

Ми вже знизили ціни на електроінструменти.

Новини мережі

23.06.2022

1101

ПриватБанк відновив кредитування клієнтів
ПриватБанк відновив кредитування клієнтів

ПриватБанк відновив кредитування клієнтів за програмами «Оплата частинами» та «Миттєва розстрочка»

Новини мережі

09.06.2022

753

Риболовля – особливий відпочинок на природі
Риболовля – особливий відпочинок на природі

Розповімо про наш асортимент для риболовлі

Техноблог

20.05.2022

2016

Оплата частинами тепер знову доступна!
Оплата частинами тепер знову доступна!

Можливість придбати товари з оплатою частинами знову доступна

Новини мережі

13.05.2022

939

Продай техніку миттєво!
Продай техніку миттєво!

Скористайся нашим сервісом!

Новини сайту

09.05.2022

971