offline

0 800 210 028

Риболовля – особливий відпочинок на природі

1080x900 1462430 fishing_ua.png t_news

Нарешті прийшло тепло і хочеться проводити більше часу на свіжому повітрі. Весняно-літня пора – саме час для активного відпочинку, з’являється безліч ідей як провести вільні дні, для багатьох відпочинок для душі це – риболовля. Скоротати час на «тихому полюванні» справжнє задоволення, особливо якщо повертаєшся додому із чималим уловом.  Досвідчені рибалки мають  у своєму «арсеналі» декілька вудок та оснащення до них, адже не існує універсальних вудилищ на всі види риболовлі. Давайте трохи розберемося, які існують типи вудилищ і для якої риболовлі вони призначені.

Є дві основні конструкції вудилищ: штекерні та телескопічні,  перевага штекерних – це вага, надійність і точність закидання, телескопічні переважають в розмірі та компактності в складеному вигляді. Так само існують вудки в залежності від сезону риболовлі: літні та зимові.  Різновид літніх вудилищ набагато ширший, і основний огляд в цій статті буде присвячений саме літнім.

Літні вудки є трьох основних видів: донні вудки, спінінги та поплавкові.

1080x900 1462432 fider.png t_news

Фідерні вудилища (фідер) – це доволі широкий  клас донних вудок, складаються з вудилища, котушки та оснащення. Фідери користуються великою популярністю у рибалок.  Насамперед фідери розраховані на ловлю з дна, мають велику кількість кілець для правильного розподілу ваги при витягуванні риби, високочутливі вершинки (зазвичай в комплекті) слугують індикатором клювання навіть у несприятливу погоду.

Коропові вудилища (карповик) по назві зрозуміло, що вони в основному використовуються для вилову трофейної риби такої, як короп. Карповики – це зазвичай потужні вудилища, тому що мають витримувати значні навантаження при довгому виведенні риби та мають міцну конструкцію для закидання важких грузил на велику дистанцію. Карпові вудилища не мають чутливої вершинки, як у фідерних, тому необхідно мати в комплекті сигналізатори клювання. 

1080x900 1462429 spin.png t_news

Спінінгові вудилища (спінінги) призначені для ловлі хижої риби (наприклад: щука, судак, окунь) на штучні або природні приманки. Рибалити за допомогою спінінга можливо як з берега, так і з човна, в залежності від цього вибирають оптимальну довжину, вагу та матеріал вудилища. Важливо також звертати увагу на тест спінінга, цей критерій відповідає за вагу приманки, як правило мінімальна і максимальна межа тесту (ваги) вказана на самому вудилищі. Ловля на спінінг активний вид риболовлі, тому від вибору оптимальних характеристик вашого спінінга буде залежати на скільки зручно керувати вудилищем при закиданні та виведенні приманки.

У нашому каталозі ви можете підібрати та купити вудку б/в в хорошому стані, як в Києві так і в інших регіонах України по вигідній ціні.

Завжди з вами,

мережа магазинів техніки «Техноскарб»

Дивіться також:

Риболовні котушки
Риболовні котушки

Різновиди конструкцій та їх використання

Техноблог

11.06.2022

1803

ПриватБанк відновив кредитування клієнтів
ПриватБанк відновив кредитування клієнтів

ПриватБанк відновив кредитування клієнтів за програмами «Оплата частинами» та «Миттєва розстрочка»

Новини мережі

09.06.2022

756

Оплата частинами тепер знову доступна!
Оплата частинами тепер знову доступна!

Можливість придбати товари з оплатою частинами знову доступна

Новини мережі

13.05.2022

942

Продай техніку миттєво!
Продай техніку миттєво!

Скористайся нашим сервісом!

Новини сайту

09.05.2022

974

Навушники Apple AirPods – що варто знати?
Навушники Apple AirPods – що варто знати?

Сьогодні ми поговоримо саме про AirPods

Техноблог

28.04.2022

2147

Проммагазин – величезний вибір будівельної техніки
Проммагазин – величезний вибір будівельної техніки

Наш промисловий магазин приємно здивує вас асортиментом

Новини мережі

27.04.2022

692