offline

0 800 210 028

Місія — «продати смартфон»: готуємо електроніку до продажу

Отже, ви встановили додаток «Комісія» та маєте намір віддати коханого гаджета до «Техноскарбу», щоб знайти йому нового власника. Бажано закінчити справу якомога швидше та вдаліше. Який план? Що зробити перед продажем телефону? Готуємося ретельно.

Что сделать перед продажей смартфона

***

Напередодні

Зберігайте чек та документацію. Порада могла б звучати як «бережіть комплект!», але з коробками складніше: особливо, якщо доводиться часто переїжджати або в оселі не вистачає місця для купи картону. Упаковку легко загубити, зарядного кабеля перетерти, а навушники — зламати, але чек — то є звичайний аркуш паперу. Поклав разом із свідоцтвом про народження та залишив у спокої, поки не прийшла пора продавати гаджет (наприклад, щоб оновитися на новішу модель).

Навіть без коробки чек гарантує: пристрій належав саме вам та володіли ним на законних підставах. Так що наступного разу не забудьте: нова електроніка — відкладіть чек до документів.

Підготовка

Крок перший: перевірити, чи всі контакти, замітки, фотографії та документи збережено  у хмарному сховищі. А потім створити свіжу цифрову копію даних.

Якщо смартфон працює на Android — перейдіть в пункт «Шифрування та облікові дані», та переконайтеся, що важлива інформація не зберігається у незашифрованому вигляді (і зловмисники не зможуть відновити стерте навіть маючи бажання). А далі обираємо у налаштуваннях "Google" та підрозділ «Створення резервної копії». У ньому нас цікавить кнопка «Почати копіювання».

На iOS процес також починається з походу у «Налаштування», але клікнути потрібно по іконці з аватаркою та назвою Apple ID, а звідти — по рядку "iCloud". Переконуємося, що поруч з «Резервною копією в iCloud» перемикач світиться зеленим кольором, та зітхаємо полегшено.

Крок другий: переписати або скопіювати номер IMEI — на випадок непередбачених проблем. Раптом шахрай видасть себе за покупця, а потім скаже, мовляв, не підійшов смартфон, треба повернути, а там та ж сама модель, тільки з неоригінальними запчастинами. Біду легше попередити, ніж боротися з наслідками. Тож запам'ятайте комбінацію — *#06#.

Зовнішній шик

Подбати про естетику — крок важливий. Серед двох однакових девайсів за інших рівних умов покупець задивляється на той, що виглядає новішим. Тож протерти екран ганчіркою з мікрофібри та позбутися відбитків явно не достатньо. Адже не на запчастини продати смартфон збираєтеся! Тому:

  • Очистіть роз'єми — для навушників, зарядки та SIM-карти. Потрібно приділити увагу всім місцям, де може накопичуватися пил. Труднощі в тому, що не можна працювати гострими металевими інструментами, тому доведеться приловчитися.
  • Зайдіть клейку стрічку — на неї чудово липне вушна сірка з сітки розмовного динаміка. А крім неї озбройтеся зубочисткою з тонкою підкладкою з вати.
  • Бруд та темні частини на пластикових або прогумованих частинах шнурів, чохлів та інших комплектуючих без опору зазнають поразки від дуету ватного диска із засобом для видалення лаку для нігтів. Просто не чіпайте металеві деталі.

Что сделать перед продажей телефона

Стерти докази

Спокійно! Ніяких витівок — всього-то настав час вийти з особистих акаунтів, до яких девайс прив'язаний, та повернути налаштування до заводських.

На iOS спочатку разлогіньтеся у хмарному сховищі iCloud та магазині App Store (в налаштуваннях натисніть на свій профіль з ім'ям та аватаркою, а потім пролистніть сторінку до кінця вниз та натисніть «Вийти»). Фінальний акорд — знову повернутися в меню параметрів, перейти до «Основних», «Скидання» та «Стерти контент та налаштування».

Якщо ви плануєте перейти на іншу операційну систему, гарною ідеєю буде відключити роботу iMessage, щоб потім не пояснювати друзям, чому їх повідомлення так і залишилися без відповідей.

***

Залишилося тільки повністю зарядити пристрій та відправитися до «Техноскарбу».

Дивіться також:

Старі MacBook кращі за нові? 5 причин обрати вживаний ноутбук від Apple
Старі MacBook кращі за нові? 5 причин обрати вживаний ноутбук від Apple

Правило «найновіший = найкращий» більше не працює. Який MacBook обрати у 2019-м? Точно не «найсвіжіший». Розбираємося чому.

Техноблог

15.05.2019

1673

Щиро від Nokia: 10 кращих телефонів на «Техноскарбі»
Щиро від Nokia: 10 кращих телефонів на «Техноскарбі»

Гаджети легендарного фінського гіганту смартфонобудування, які все ще можна замовити на «Техноскарбі».

Техноблог

11.05.2019

2308

День матері з «Техноскарбом»: ідеї для подарунків та гарячі ціни!
День матері з «Техноскарбом»: ідеї для подарунків та гарячі ціни!

Не встигли підготуватися до свята? Мережа магазинів «Техноскарб» допоможе!

Акції

10.05.2019

1156

«Техноскарб» відкриває два центри видачі інтернет-замовлень у Києві
«Техноскарб» відкриває два центри видачі інтернет-замовлень у Києві

Гей, Києве! Купуй у інтернет-магазині, отримуй — у новісіньких спеціалізованих точках самовивозу.

Новини мережі

07.05.2019

1169

Все ще гідні: 11 ненових смартфонів, які варто обрати у 2019-му
Все ще гідні: 11 ненових смартфонів, які варто обрати у 2019-му

Класика з фізичною QWERTY-клавіатурою та екс-флагмани за новими, значно привабливішими цінами. Найпрактичніша добірка девайсів на сайті «Техноскарбу».

Техноблог

06.05.2019

1014

Як купувати у «Техноскарбі» найвигідніше: 5 корисних лайфхаків
Як купувати у «Техноскарбі» найвигідніше: 5 корисних лайфхаків

Канал у Viber, незвичайний запит в пошуковому рядку та інші способи знати про життя мережі магазинів більше ніж решта.

Техноблог

03.05.2019

1031