online

0 800 210 028

Щиро від Nokia: 10 кращих телефонів на «Техноскарбі»

12 травня — аж у 1865 році, було засновано компанію, яку власне, і представляти не потрібно. Nokia. Саме слово викликає найсвітліші почуття: для багатьох це був перший телефон, перший смартфон, перший гаджет мрії, на який дивилися в паперовому каталозі або крізь вітринне скло — і здавалося, більш досконалого девайса годі було й жадати. Але компанія себе перевершила. Дивувала, розбурхувала уяву, не сходила з заголовків технічних журналів — перетворювалась на легенду. На честь дня народження немає сенсу міркувати, що конкретно та коли у фінського гіганта вийшло з ладу — замість цього дивимося, розчулюємось та розбираємо останні моделі телефонів на виртуальних полицях «Техноскарбу». Так що відразу з посиланнями.

***

купить Nokia

1. Nokia 3310 (другого покоління)

Визнаємо: Nokia 2019 року насправді не має до оригінальної компанії ніякого відношення. Підрозділ, що проектував культові телефони — від 1100 до N-Gage, став частиною компанії Microsoft ще в 2013-му. А Microsoft до чужого бренду діла не було, тому право на випуск телефонів з "Nokia" у назві просто продали стартапу HMD Global. Але є і хороша новина: у HMD зіграли на ностальгії фанатів та перевипустити непотоплюваний надміцний «Нокіа» 3310. З грою «Змійкою», звичайно ж.

nokia 3310 Техноскарб

2. Nokia N8

Представник тієї епохи, коли ні у одного гравця в сфері не було повного розуміння, в який бік розвиватимуться сенсорні смартфони. N8 — портал в світ Symbian і відмінна камера. Яким же величезним здавався девайс після прем'єри — і наскільки крихітними його 3,5 дюйма вважаються зараз.

nokia N8 Техноскарб

3. Nokia 8800

Навіщо люди скуповують Nokia 8800? Така річ цінна не характеристиками, але своїм статусом, рідкістю, особливістю. 8800 — як вінтажний швейцарський годинник. Телефон дзвонить ексклюзивними рингтонами композиторів Рюіті Сакамото або Брайана Іно (в залежності від серії), ефектно клацає, коли верхня частина від'їжджає, його приголомшливо приємно тримати в руках, та жодному з вендорів за 14 років не вдалося випустити нічого подібного за культурною вагою та геніальністю інженерних рішень.

Nokia 8800 Техноскарб

4. Nokia 103

Одна з останніх «дзвонилок» виробництва оригінальної (тієї самої) Nokia. Справжнє ретро з монохромним дисплейчиком на 1,36 дюйма, поліфонічними мелодіями та салатовим підсвічуванням. Ліхтарик та FM-радіо в наявності. Майже казковий для сучасних пристроїв місяць роботи в режимі очікування від одного заряду. Все це — сто третя модель.

nokia 103 Техноскарб

5. Nokia Lumia 909 (она же 1020)

Задовго до iPhone та Galaxy найсерйознішу фотооптику на смарті вмістили майстри з команди Nokia Lumia. Камерофон на Windows Phone випереджував час та дозволяв наближувати знімки без втрати якості і міняти область фокусування вже після зйомки кадру. Блок зі склом (фірмовими, до слова — від німецької Carl Zeiss!) випирав тут настільки сильно, що з тильної сторони телефон можна сплутати з професійним фотоапаратом. Зате зібраний ідеально: моноліт в трохи м'якій оболонці з полікарбонату.

nokia lumia 1020 909 Техноскарб

6. Nokia 6700 Classic

Ще один класичний гаджет в тілі з нержавіючої сталі c хромованою накладкою близько дисплея. І на цьому все — ніяких надприродних здібностей, змінних панелей або трансформації корпусу. Чи завадило все це здобути шалену популярність 6700 у час, коли сенсорні конкуренти вже завойовували індустрію? Анітрохи.

nokia 6700 Техноскарб

7. Nokia 2720

Славні часи, коли телефон після напруженої розмови можна було драматично зачинити та кинути на ліжко, без страху пошкодити тендітний величезний тачскрін від краю до краю корпусу. 2720 — вибір тих, хто все ще сумує за таким минулим.

Nokia 2720 Техноскарб

8. Nokia 5530 XpressMusic

В кінці нульових загроза у вигляді Android та iPhone змусила фінську компанію відчайдушно кидатися у всіх напрямках. Лінійка XpressMusic замислювалася як молодіжна: дивитися відео, слухати музику, серфити інформаційними хвилями інтернету. Задовго до того, як це стало трендом, 5530 хвалилась стереодинаміками на фронтальній панелі, стилусом а-ля Galaxy Note та якісними комплектними навушниками.

Nokia 5530 Техноскарб

9 и 10. Nokia E5-00 и Asha 210

Повноцінна клавіатура QWERTY — ще один ласий шматочок ринку, який не можна було упустити. Nokia блискуче освоїла складний форм-фактор: і з металевими бізнес-апаратами E-серії, і з бюджетними різнокольоровими Asha. І наскільки швидко б не працювали цифрові клавіатури з додатками на зразок SwiftKey, найзручнішим помічником набору на ходу все одно залишаються такі пристрої.

nokia e5-00 Техноскарб

Дивіться також:

Як смартфони шкодять планеті (і як із цим боротися)
Як смартфони шкодять планеті (і як із цим боротися)

Розказуємо про найважливішу причину перейти на техніку з досвідом — користь для Землі.

Техноблог

16.05.2019

1047

Старі MacBook кращі за нові? 5 причин обрати вживаний ноутбук від Apple
Старі MacBook кращі за нові? 5 причин обрати вживаний ноутбук від Apple

Правило «найновіший = найкращий» більше не працює. Який MacBook обрати у 2019-м? Точно не «найсвіжіший». Розбираємося чому.

Техноблог

15.05.2019

1724

Місія — «продати смартфон»: готуємо електроніку до продажу
Місія — «продати смартфон»: готуємо електроніку до продажу

Зашифрувати дані, роздобути клейку стрічку — що зробити перед продажем телефону? Прості поради від «Техноскарбу».

Техноблог

10.05.2019

1331

День матері з «Техноскарбом»: ідеї для подарунків та гарячі ціни!
День матері з «Техноскарбом»: ідеї для подарунків та гарячі ціни!

Не встигли підготуватися до свята? Мережа магазинів «Техноскарб» допоможе!

Акції

10.05.2019

1179

«Техноскарб» відкриває два центри видачі інтернет-замовлень у Києві
«Техноскарб» відкриває два центри видачі інтернет-замовлень у Києві

Гей, Києве! Купуй у інтернет-магазині, отримуй — у новісіньких спеціалізованих точках самовивозу.

Новини мережі

07.05.2019

1191

Все ще гідні: 11 ненових смартфонів, які варто обрати у 2019-му
Все ще гідні: 11 ненових смартфонів, які варто обрати у 2019-му

Класика з фізичною QWERTY-клавіатурою та екс-флагмани за новими, значно привабливішими цінами. Найпрактичніша добірка девайсів на сайті «Техноскарбу».

Техноблог

06.05.2019

1036