online

0 800 210 028

Старі MacBook кращі за нові? 5 причин обрати вживаний ноутбук від Apple

Правило «найновіший = найкращий» більше не працює. Який MacBook обрати у 2019-м? Точно не «найсвіжіший». Розбираємося чому.

***

Який MacBook обрати

Причина №1. «Сяючі яблука»

Десятиліття та десятиліття навколо Apple, її техніки і головного ідеолога Стіва Джобса сформувалася ціла культура. І частина цієї культури — та легкість, з якою адепти впізнають один одного з першого погляду. У будь-якому кафе, офісі, темному залі прес-конференції старі моделі комп'ютерів Apple вгадуються безпомилково. Їх логотипи світяться. І яким же кепським рішенням стала відмова від знакової деталі.

Светящийся логотип Apple

Причина №2. Розкішна клавіатура

Нескладно зрозуміти, який курс взяла Apple для своїх макбуків — це курс на стрункість. Максимум продуктивності в витонченої металевій оболонці. Перша жертва у тій гонитві за тонкістю — зручні клавіші з просторим ходом. Замість них нові лептопи на macOS отримали конструкцію «метелик»: висота кнопок зменшилася, набір тексту став майже безшумним, зате з'явилися серйозніші клопоти. Власники нових MacBook скаржаться на западаючі кнопки: варто пилу потрапити в зазор — і ось, буква «у» відмовляється працювати. Полагодити своїми руками неможливо, тільки нести в сервісний центр цілий комп'ютер.

Клавиатура MacBookІсторія виявилася настільки масовою, що The Wall Street Journal присвятив цілий матеріал несправному ​​«метеликові» макбуков. Автор спеціально не відновила літери, які не працювали на її лептопі під час написання, щоб показати, наскільки сильно гаджет заважає вільно висловлювати думки.

Причина №3. Кращий у світі зарядний роз'єм

Новий стандарт універсальний — годі й казати: сьогодні двосторонній USB Type-C майже в кожному смартфоні, планшеті, на комп'ютерах і в носимій електроніці. Але за практичністю старенький MagSafe вищий на два поверхи: легко намацати зарядку і в непроглядній темряві, і однією рукою, і навіть одним пальцем. Один рух — і ультрабук приєднаний до мережі.

MagSafe на MacBook

По-друге, шнур з Type-C не витягнути одним рухом, а тримається він мертвою хваткою. Якщо забути, що ваш MacBook Air 2018 працює від розетки, і різко потягнути його на себе, шнур натягнеться, а гаджет рушить вниз. Магнітний коннектор тим часом просто та делікатно від'єднався би.

Причина №4. Повноцінний блок з портами

Так, скоро ми зустрінемо 2020-й — в навушниках без проводів, купуючи в супермаркеті шампанське з розумного годинника. Але який абсурд: володіти смартфоном та комп'ютером однієї компанії і не мати можливості з'єднати одне з іншим кабелем з комплекту! Подивитися тисячу фотографій з карти SD старенького MacBook Pro швидше і простіше, ніж чекати, поки всі знімки завантажуються в хмарний сервіс в пристойній якості. Необов'язково нав'язувати споживачеві зміни насильно (докуповувати дорогі адапетри — не підходящий вихід з ситуації).

Разъемы на новых MacBook

Причина №5. Інновації Apple більше не викликають бажання кидатися грошима в монітор

Доданий сенсор відбитків пальців на лептопі — просто приємне, але не обов'язкове поліпшення. Платити за товари в інтернеті стало трохи зручніше. А сенсорна панель Touch Bar замість блоку функціональних клавіш F1-F12 взагалі погіршила враження від роботи — як мінімум для тих, хто звик друкувати на клавіатурі всліпу і налаштував власні шорткати.

Touch Bar І ще одна причина: комп'ютерів минулих років залишається все менше і менше. І скоро не залишиться зовсім. Поспішайте забрати свій ідеальний MacBook.

Дивіться також:

На старт, увага, промокоди!
На старт, увага, промокоди!

Бажаєте купувати на «Техноскарбі» ще дешевше? Знаємо вірний спосіб.

Новини сайту

20.05.2019

5272

Як смартфони шкодять планеті (і як із цим боротися)
Як смартфони шкодять планеті (і як із цим боротися)

Розказуємо про найважливішу причину перейти на техніку з досвідом — користь для Землі.

Техноблог

16.05.2019

1049

Щиро від Nokia: 10 кращих телефонів на «Техноскарбі»
Щиро від Nokia: 10 кращих телефонів на «Техноскарбі»

Гаджети легендарного фінського гіганту смартфонобудування, які все ще можна замовити на «Техноскарбі».

Техноблог

11.05.2019

2491

Місія — «продати смартфон»: готуємо електроніку до продажу
Місія — «продати смартфон»: готуємо електроніку до продажу

Зашифрувати дані, роздобути клейку стрічку — що зробити перед продажем телефону? Прості поради від «Техноскарбу».

Техноблог

10.05.2019

1336

День матері з «Техноскарбом»: ідеї для подарунків та гарячі ціни!
День матері з «Техноскарбом»: ідеї для подарунків та гарячі ціни!

Не встигли підготуватися до свята? Мережа магазинів «Техноскарб» допоможе!

Акції

10.05.2019

1184

«Техноскарб» відкриває два центри видачі інтернет-замовлень у Києві
«Техноскарб» відкриває два центри видачі інтернет-замовлень у Києві

Гей, Києве! Купуй у інтернет-магазині, отримуй — у новісіньких спеціалізованих точках самовивозу.

Новини мережі

07.05.2019

1195