online

0 800 210 028

Як дарувати техніку з досвідом?

Вживане у подарунок? Так й знову так.

***

Звичайно, є винятки. Вони жадають дарів виключно в упаковках, та ще й щоб чек всередині. Тільки-но свято закінчиться, вони рушать до крамниці та повернуть подароване, а якщо не вийде — продадуть в інтернеті. Але ми цю категорію залишимо наодинці з їх цінностями — переконувати марно. Припустимо, мова про ваших справжніх друзів або рідних, і їм просто приємна увага. Чи варто дарувати вживані речі?

Техніка б/у у подарунок

Суб'єктивне «Чому проти»

Подарунки — не просто матеріальні предмети, це символи. Вияв прихильності та поваги, доказ, що ви витратили свій час і гроші — тобто принесли свого роду жертву. Все заради щастя і добробуту людини. Вид (а іноді просто статус) ненової речі нібито не натякає, а безперечно свідчить: «Цей негідник намагався заощадити на твоєму подарунку!». Немов така «жертва» менш значна і тому не зараховується.

Але увімкнемо раціональне мислення: навіть новий подарунок можна знайти на розпродажі за копійки, можна купити щось істотне за акцією, та отримати за це бонус і подарувати його. Так чому ж набори шампунів та гелів для душу — допустимий подарунок, аби були в цілій коробці, але щось корисне, але вживане — моветон? Пора зламати дурний стереотип.

720x600 125429 pexels-photo-1261373.jpeg t_newsОб'єктивне «Чому за»

  • Ви та/чи одержувач підтримуєте розумне споживання і дбаєте про екологію. Давати старій техніці ще одне життя означає бойкотувати виробництво заради виробництва. Але це не завжди стара техніка. Часом це щось, чим колишній власник ніколи не користувався.
  • Вторинний ринок дає можливість купувати пристрої на порядок дорожче, не вилазячи за грошові кордону початкового плану. І хоч висока ціна і A-бренд не завжди гарантують якість, репутація вендора вкрай важлива.
  • Категорія «б/у» часом перетворюється на вінтаж чи навіть раритет, і річ стає навіть більш цінною, ніж була після випуску. Тому, хто в темі, отримати дещо рідкісне з історією в рази приємніше, ніж новий товар. А якщо одержувач не розбирається — додайте контекст! Розкажіть, як його швейну машинку Зінгер колись оглядали з магнітом і збільшувальним склом, сподіваючись відшукати всередині платину або золото. Коли в дар отримують не просто предмет, але минуле, іншу епоху — то не має ціни.

Сподіваємося, переконали. Отже, як підійти до дарування б/у-техніки?

Етап 1: вірне рішення

Як вибрати подарунок? Відповідь очевидна, що не заважає декому її зневажати: ідеальний подарунок відображає смаки одержувача, а не ваші особисті. Чомусь часом люди дарують те, що хотіли б отримати для себе. І настільки ж часто такі подарунки потрапляють до «Техноскарбу» — їх не використовували, вони припадали пилом, а потім власник здався та позбувся мотлоху.

Складіть список з двох колонок: в першу потрапить все, що ви знаєте про одержувача, в другу — асоціації, які предмети для кожного захоплення або факту можна підібрати. Не критикуйте свої ідеї на першому етапі — головне, щоб їх було якомога більше. Найрізноманітніших і божевільних. Тим вище в результаті шанси придумати щось чудове.

Етап 2: підготовка

Як дарувати б/у

Грамотна презентація — половина успіху. Якщо девайс здається чистим — це враження оманливе. Пройдіться ватяним диском із засобом для зняття лаку (без ацетону!) По кабелях та зазорах на внутрішніх частинах корпусу — усюди, де бруд складно дістати. Його там виявиться багато. Напівстерті логотипи та числа краще видалити повністю (за умови, що фарба тримається міцно і не «повзе»). Мета — довести річ до максимально охайного виду.

Якщо немає оригінальної коробки — картонні бокси різних розмірів продаються в інтернет-магазинах пакувальних матеріалів. Там само, за бажанням, знайдеться і плівка з бульбашками, але замість неї краще наповнити простір всередині святковим декором (таке добро в надлишку пропонують крамниці рукоділля). Кольорове конфетті, штучні пелюстки квітів, блискітки та кульки з пінопласту — не обмежуйте фантазію.

Правильне оформлення

Зламані кріплення, лампочки, ніжки та інші вади обов'язково полагодіть або зклейте (пам'ятайте про мету!). З потертостями на металевих гаджетах впорається срібляста фарба в балончику.

Етап 3: вручення

Отже, подарунок коханому на День народження (річницю, новосілля — потрібне підкреслити) обрано та упаковано. В інтернеті кращим способом дарувати вживані речі називають:

  • Сховати предмет в квартирі одержувача вже у розпакованому вигляді, ніби він завжди там стояв (якщо обираєте пристрій в стані нової речі, людина взагалі навряд чи здогадається, що це б/у). Наприклад, домовитися з батьками іменинника та пробратися в його кімнату, поки він відійшов в магазин, і встановити на кухні блендер його мрії.
  • Детально мотивувати свій вибір подарунка: особисто або у вітальній листівці. Що-небудь, що доведе — річ цій людині дійсно стане у нагоді. Гітара, тому що він з дитинства мріяв навчитися, але так і не записався на курси, тренажер у оселю, який товариш ніколи не купить, тому що йому шкода витрачати гроші на себе. Свята — час сентиментальних зізнань. А вони важливіші за будь-які стереотипи про святкові ритуали.

Дивіться також:

Відтепер — бонусів вдвічі більше
Відтепер — бонусів вдвічі більше

Постійним покупцям — подвійна вигода.

Новини мережі

10.09.2019

1659

Подвійна вигода: продаєте техніку? Тримайте знижки!
Подвійна вигода: продаєте техніку? Тримайте знижки!

Давати непотрібним речам друге життя на «Техноскарбі» прибутково як ніколи.

Акції

10.09.2019

4762

На «Техноскарбі» яскрава весна: мінус 10 %!
На «Техноскарбі» яскрава весна: мінус 10 %!

Вигідними пропозиціями потрібно радувати спонтанно: ловіть улюблену акцію від «Техноскарбу» — «Мінус 10%» повертається!

Акції

04.09.2019

4024

5 помилок, які ми робимо, купуючи техніку
5 помилок, які ми робимо, купуючи техніку

Та як їх уникнути.

Техноблог

03.09.2019

1173

Ціни знижено: останній літній розпродаж
Ціни знижено: останній літній розпродаж

Долаємо передосінню меланхолію стрімким падінням цін.

Акції

28.08.2019

3097

А в нас знову акція: «Готуємось до школи»
А в нас знову акція: «Готуємось до школи»

Від смарт-годинників до ноутбуків: знижуємо ціни на все, що може стати у нагоді під час навчання.

Акції

27.08.2019

4236