online

0 800 210 028

5 кроків під час вибору комп`ютерної миші

Як обрати комп'ютерну мишку?

Правильний вибір миші — питання зручності під час роботи за комп'ютером. Адже в певній мірі від того, наскільки комфортно тримати мишку в руці й як швидко вона реагує на рух, залежить загальна продуктивність. Як і вся комп'ютерна периферія, миші поділяються на категорії, аби пересічному споживачеві було простіше зробити вибір, купуючи новенький маніпулятор.

Найперша комп'ютерна миша «народилася» 9 грудня 1968, тож саме цей день увійшов в історію технологічного розвитку як День комп'ютерної миші.

Як зрозуміти яка мишка потрібна та на що звернути увагу? Розповідаємо про головні нюанси під час вибору периферії.

Крок перший. Призначення

Для початку потрібно зрозуміти за яких умов ви будете використовувати нового «гризуна».

Для офісної роботи підійде класична мишка. Вона має стандартний набір функцій, яких цілком і повністю вистачить для роботи з текстами та побутового використання. Це хороший варіант для домашньої периферії, коли прийшовши з роботи хочеться посидіти в інтернеті або подивитися цікавий фільм.

Класична офісна мишка

Впізнати ігрову мишку серед інших не складно. Вона, як і вся геймерська периферія, відрізняється масивним корпусом та оригінальним дизайном. Часто ігрові миші — це ціла палітра яскравих фарб, з підсвічуванням і широким набором функцій. Чи можна купити ігрову мишку в якості домашньої? Так, але не бачимо сенсу переплачувати за можливості, які спрямовані саме на ігри.

Купити геймерську мишку

Крок другий. Тип сенсора

Це, мабуть, основна характеристика комп'ютерної миші. Маніпулятори  за принципом роботи поділяють на лазерні та оптичні. Ми не будемо заглиблюватися в будову цих двох механізмів, а розповімо про відмінності під час використання.

Лазерна мишка буде працювати на будь-якій поверхні: від спеціального килимка до скла. Серед плюсів такої мишки низьке енергоспоживання та високий показник роздільної здатності.

Оптична миша менш чутлива на дзеркальних та глянцевих поверхнях, що за великим рахунком не є проблемою при використанні в іграх або за робочим столом в офісі. Професіональні геймери найчастіше обирають мишки саме з оптичним сенсором.

Крок третій. Підключення

Найбільш популярні варіанти підключення комп'ютерних мишок це провідне й бездротове з'єднання.

Тут все просто: дротова мишка — стабільний зв'язок з пристроєм, безперебійна робота, відсутність необхідності зміни батарейок та... дріт. Для тих, хто не звертає увагу на зайві кабелі на своєму робочому місці, цей варіант підходить на всі 100%.

Бездротова або "true wireless" мишка ніби старша сестра дротового аналога, мета якої — практичність та функціонал. Вона менш стійка до безперебійного з'єднання, але позбавляє від ненависних дротів. Це варіант для тих, хто обмежений у робочому просторі.

Купити бюджетну бездротову мишку

Крок четвертий. Додаткові характеристики

Звичайно, обираючи мишку важливо, аби вона зручно лежала в руці. Тут роль зіграє ваш тип хвата. Для більшого комфорту у використанні існують ергономічні комп'ютерні мишки, що повторюють анатомічну будова руки людини. А найпопулярнішою формою вважається симетрична, що підходить і для лівшів.

На швидкість руху курсору по екрану впливає роздільна здатність сенсора — dpi. Серед ігрових мишей часто зустрічаються моделі з можливістю регулювання dpi.

Тому підбирайте мишку, слідуючи своїй меті використання:

  • офісна — 800-1600 dpi;
  • геймерська — 400-3200 dpi.

Крок п'ятий. Кращі виробники комп'ютерних мишей

Сьогодні сотні брендів випускають свої варіації звичного нам пристрої, тому знайти можна буквально будь-яку мишку на свій смак. Кращі ігрові миші для досвідчених геймерів сходять з конвеєрів бренда Razer, а новачки часто обирають A4tech.

Лідерство у виробництві офісних маніпуляторів розділяють між собою Genius та Logitech, випускаючи якісні бюджетні мишки.

Де купити комп'ютерну мишку? В інтернет-магазині «Техноскарб»!

У нашому каталозі є продукція всіх популярних брендів за доступними цінами, аби ваші покупки були не тільки корисними, а й приємними.

Перейти до каталогу

Дивіться також:

Вітаємо переможців розіграшу!
Вітаємо переможців розіграшу!

Майже два місяці тривала наша акція «Смартфон купив — на море звалив!» і нарешті відомі імена переможців.

Акції

03.02.2020

1401

Післяплата — покупка без ризиків
Післяплата — покупка без ризиків

Як убезпечити себе при купівлі техніки з досвідом? Обирати доставку післяплатою на «Техноскарбі».

Новини сайту

03.02.2020

2433

Хапай наосліп: все вже перевірено за тебе
Хапай наосліп: все вже перевірено за тебе

Купуючи техніку з досвідом, хочеться бути впевненим в її якості. Ми знаємо про ваші бажання та здійснюємо їх.

Новини сайту

27.01.2020

3851

Мистецтво наручних годинників
Мистецтво наручних годинників

Наручний годинник вже давно переступив межу свого призначення — вимір та відображення часу. Сьогодні годинник грає роль аксесуара, що дає можливість підкреслити індивідуальність або додати цікавий акцент в свій стиль.

Техноблог

24.01.2020

1783

Зроблено в Україні або знай наших
Зроблено в Україні або знай наших

Є корпорації, яким на даний момент немає рівних, але чи завжди є сенс переплачувати за відомість бренду? Розповідаємо про українських виробників, що не лише набирають популярність на території нашої країни, а й виходять на зовнішній ринок. Можливо, ви не раз бачили їх товари на полицях магазинів і не знали, що ця продукція "Made in Ukraine".

Техноблог

17.01.2020

4923

Продовжуємо акцію «Смартфон купив — на море звалив»!
Продовжуємо акцію «Смартфон купив — на море звалив»!

З якоїсь із причин не встигаєте взяти участь в акції? Термін дії акції продовжено до 31-го січня.

Акції

15.01.2020

2224