online

0 800 210 028

Nokia 8800 та ще 6 популярних ненових пристроїв, на які триває полювання

З'ясовуємо, чому за цими гаджетами на вторинному ринку ганяються колекціонери та перекупники.

***

Nokia 8800 та ще 6 популярних ненових пристроїв, на які триває полювання

Nokia 8800

Секрет популярності? Простота, якість... та «Джон Уік».

Китайський AliExpress завалений тисячами клонів легендарного фінського телефону. Російськомовний інтернет рясніє оголошеннями з благаннями продати 8800. Є навіть посередники: допомагають дістати такий телефон за певну комісію. Чому?

Nokia 8800Мультифункціональні смартфони з мільйоном додатків (частина з яких не мають користі, будьмо чесними) для певної категорії людей — непотрібний інформаційний шум. А телефон вони досі використовують тільки для дзвінків. І тут на арену виходить Nokia 8800: трошки вигнута, за формою обличчя, прохолодно-металева, ідеально зібрана. Символ статусу та річ поза часом.

І начебто органічної популярності «Нокії» було мало, 8800 стала головним телефоном всесвіту «Джона Уіка» з Кіану Рівзом. Саме слайдер використовують всі наймані вбивці у фільмі.

Nokia 7280

Секрет популярності? Унікальний дизайн.

Ще одне диво інженерної думки від Nokia — настільки дивовижне, що на перший погляд взагалі не зрозуміло, як їм управляти... на другий погляд — також. Експерименти виробника були настільки ризиковими, що він наважився позбавити свій іміджевий флагман цифрової клавіатури — телефонні номери потрібно набирати за допомогою круглого блоку управління, а саму річ тримати горизонтально.

Nokia 7280MacBook Pro 2015

Секрет популярності? Стів Джобс.

Старенькі «маки» настільки чудові, що ми присвятили їм окремий матеріал на «Техноскарбі», але і цього разу проігнорувати їх неможливо. Моделей б/у у гарному стані залишається все менше, тим часом у нові лептопи Apple все ще додає функції, які начебто ефектні, але вони анітрохи життя та роботу не спрощують (на кшталт сенсорної панелі замість кнопок F1-F12). Встигніть отримати чудовий олдскульний комп'ютер на macOS.

Macbook ProКамери «Зеніт»

Секрет популярності? Це просто дуже хороші камери.

Після другої світової до радянського топ-менеджменту перейшли патенти, технології та талановиті кадри, які до цього розвивали фотоапаратну індустрію у Zeiss та Leica. Місцеві інженери надихалися ідеями та рішеннями європейських колег, а потім пішли власним шляхом. В результаті світ побачив дивовижні фотокамери "made in USSR". Київ-10 був першим пристроєм з автоматичною експозицією. Zenit E —  першим бестселером (якби таке поняття існувало в його епоху).

Zenit камериГорішниця — теж радянського виробництва

Секрет популярності? Світла туга за дитинством.

Громіздка чавунна сковорідка з двох пластин, з'єднаних між собою, творила справжню гастрономічну магію. У виїмках для «горішків» тісто ніколи не пригоряло, а печиво легко відставало від стінок, готове приймати заварне згущене молоко. Принаймні, саме в такому вигляді збереглися спогади про дитинство у сьогоднішніх дорослих. Тепер вони відчайдушно шукають саме ті, оригінальні горішниці на форумах.

Горішниця: купитиiPod Classic

Секрет популярності? Нелюбов до стрімінгових сервісів.

Техногіганти Google, Apple та Spotify наполегливо нав'язують додатки, які по підписці пропонують мільйони треків. Є ті, хто проти ідеї орендувати музику. Їхня зброя — класичні айподи.

160 ГБ на накопичувачі iPod Classic — більше, ніж має в своєму розпорядженні середньостатистичний смартфон. Переміщатися по меню коліщатком, перемотувати пісні — особливий сорт задоволення. Підкупає незалежність від інтернету, відсутність докучливих пуш-повідомлень. Музика і тільки музика.

iPod Сlassic купитиКолись на iPod зберігали улюблені серіали — цілими сезонами, але радити таке дозвілля в 2019-му не можемо (хоча б доти, поки Apple не почала випускати запасні очі).

Швейні машинки Singer

Секрет популярності? Міфи та легенди.

Чого тільки не розповідають про машинки «Зінгер»: ніби існує особлива серія з лапками, виготовленими з платини — метал нібито колись не вважався дорогоцінним. Ніби хитрі багатії переплавляли золото в запчастини швейного девайса, а потім фарбували чорною фарбою та перевозили через кордон. Що потрібно дивитися на написання бренду, і Zinger замість Singer — вірна ознака, що ваша машинка оригінальна (звичайно, це не правда, компанія офіційно зареєстрована в США з буквою S в назві).

Швейні машинки У минулому столітті «Зінгер» в східній Європі стала явищем настільки відомим, що кілька років тому в російському Новосибірську швейній машинці буквально встановили пам'ятник. Це пристрої, які і за сто років після випуску продовжують не втратили здібності шити шкіру та щільні тканини. Нехай навіть без платинового вала. Ось такі справи.

Дивіться також:

Ярмарок техніки в Миколаєві
Ярмарок техніки в Миколаєві

Ярмарок техніки в магазинах Миколаєва.

Акції

14.06.2019

2058

На один «Техноскарб» більше — відкриваємо магазин у Сумах
На один «Техноскарб» більше — відкриваємо магазин у Сумах

Розповідаємо, де знаходиться і що там цікавого.

Відкриття магазинів

14.06.2019

1288

Чи варто обрати планшет з клавіатурою замість ноутбука?
Чи варто обрати планшет з клавіатурою замість ноутбука?

Та кращі трансформери, які можна замовити на «Техноскарбі».

Техноблог

11.06.2019

3824

Ярмарок техніки — м. Луцьк, пр-т. Соборності, 38
Ярмарок техніки — м. Луцьк, пр-т. Соборності, 38

Акція в магазині Луцька.

Акції

07.06.2019

3436

Плануємо літо: чим зайнятися у місті
Плануємо літо: чим зайнятися у місті

7 небанальних способів взяти максимум від цього літа, навіть якщо не пощастило отримати відпустку.

Техноблог

05.06.2019

932