offline

0 800 210 028

Чи варто обрати планшет з клавіатурою замість ноутбука?

Та кращі трансформери, які можна замовити на «Техноскарбі».

***

Планшет чи ноутбук?

Мобільний інтернет потіснив десктопний. У минулому році сайтам більше трафіку принесли смартфони та планшети, ніж комп'ютери. Перемогу забезпечив крихітний відрив в 1 %, але подія все одно символічна. Це означає, що переконання, мовляв, комп'ютер зручніше для роботи та життя, а сенсорні гаджети лише на підхваті, коли повноцінного ПК немає під рукою, втратило силу. Саме поняття «повноцінного комп'ютера» трансформувалося. Ми звикли поглинати інформацію по-новому.

Мобільні додатки були обмеженими версіями десктопних — але це в минулому.

Щоб відсвяткувати початок нової епохи планшетних комп'ютерів, в червні 2019 року Apple відокремила платформу iPad від iOS. Нова iPadOS не схожа ні на телефонну систему, ні на MacOS: там і мультивіконність, і віджети на робочому столі, і навіть сумісність з мишками виявили в надрах коду. Але все це — зрушення для тих, хто все ще сумнівається. Навіть не враховуючи оновлення для Айпадів, сам концепт сенсорних комп'ютерів в багатьох побутових сценаріях вже зручніший на порядок.

iPadOS

Нехай прикладом буде редактура фотографій. Непрофесійна. Колись ми вмикали комп'ютер (пауза. Намагається прийти до тями Windows з пронизливо-салатовим полем на робочому столі). Потім відкриття «Фотошопу», і знову очікування. Все завантажувалося вельми повільно. Після цього — чаклунство з графіками кривих світла та кольору, важелями, пресетами та інструментами. І так кожен раз. Кожен знімок зі свята або відпустки.

А мобільні фоторедактори прості у такій мірі, що їх роботу можна звести до умовної кнопки «зробити гарно». А решту зроблять нейронні мережі.

Комп'ютери можуть все — але більшості з нас потрібен тільки браузер і плеєр для фільмів.

Звичайно, є армія графічних дизайнерів, програмістів і ще ряд професій, яким без можливостей повноцінної Windows, Linux або MacOS не витримати й місяця. Але якщо кожен будній день, з дев'яти до шести ви стирчите у офісного монітора, а у вільний час ходите нескінченним колом «новини-соціальні мережі-серіали», то планшет не програє ні в чому. Він мобільний і, швидше за все, довше працюватиме без електромережі, і виглядає, як гаджет з «Стартрек». Ах да, завантажити фільми на телефон і планшет анітрохи не складніше, ніж на ПК. Суцільні переваги.

Важкі комп'ютери з їх важкими додатками стають вузькоспеціалізованим обладнанням, а нішу масових продуктів займають мобільні пристрої.

Galaxy Fold

Можливо, через п'ять років це будуть складні планшети на зразок Galaxy Fold, які замінять три девайса відразу (комп'ютер, телефон та «таблетку»), але поки мова про те, щоб мігрувати на планшети. А щоб мігрувати з комфортом, обираємо варіанти з фізичними клавіатурами. Раптом доведеться багато друкувати?

Apple

iPad Pro 12.9

Оновлення для прошивки планшетів Apple, ту саму iPadOS, розішлють користувачам восени, так що велика ймовірність — попит на айпеди за три місяці вкрай зросте (а це вплине і на ціни на iPad б/у також), так що варто поквапитися. Головний мінус більшої моделі — в базовому комплекті немає магнітної клавіатури-обкладинки, її доведеться купувати окремо.

iPad (2018)

Є бажання приєднатися до екосистемі компанії з Купертіно та не витратити при цьому статок? Айпад 2018 року — найоптимальніше рішення. Є підтримка стилуса та гарантія оновлень (розуміти як — «нових функцій») щонайменше два роки.

Android

Samsung Galaxy Tab S4 10.5

Який же топ планшетів 2018 та 2019 років без кандидата від Galaxy? Корейський гігант електроніки набив руку в виробництві чуйних, соковитих дисплеїв і теж пропонує до своїх флагманським планшетів фірмові аксесуари: стилус та клавіатуру-обкладинку.

Galaxy Fold

Nomi c101010 Ultra 2

Не обов'язково обирати планшет, який виробник позиціонує як гібрид — якщо зібрати власне комбо з планшета та Bluetooth-клавіатури, можна значно заощадити, а спектр доступних моделей зросте в рази.

Windows

Acer Aspire Switch 10 SW5-015

На борту недорогого трансформера процесор Intel Atom, тверда повнорозмірна клавіатура з достатнім для комфортного набору ходом клавіш (вже в комплекті, ніяких доплат!)... і повноцінна Windows 10.

Мікс

Chuwi Hi10 Plus

Chuwi Hi10 Plus

Ключова перевага цього Chuwi — підтримка двох ОС. Тут і Windows, і Android. Для тих, хто так і не визначився, яка ж платформа йому потрібніша, та захотів мати в мобільному девайсі вікна та ігри з Google Play водночас.

Дивіться також:

Nokia 8800 та ще 6 популярних ненових пристроїв, на які триває полювання
Nokia 8800 та ще 6 популярних ненових пристроїв, на які триває полювання

Можливо, один з таких гаджетів збирає пил саме у вашій оселі?

Техноблог

14.06.2019

3093

На один «Техноскарб» більше — відкриваємо магазин у Сумах
На один «Техноскарб» більше — відкриваємо магазин у Сумах

Розповідаємо, де знаходиться і що там цікавого.

Відкриття магазинів

14.06.2019

1288

Ярмарок техніки — м. Луцьк, пр-т. Соборності, 38
Ярмарок техніки — м. Луцьк, пр-т. Соборності, 38

Акція в магазині Луцька.

Акції

07.06.2019

3435

Плануємо літо: чим зайнятися у місті
Плануємо літо: чим зайнятися у місті

7 небанальних способів взяти максимум від цього літа, навіть якщо не пощастило отримати відпустку.

Техноблог

05.06.2019

932

Новий бюджетник або неновий флагман? Який смартфон обрати?
Новий бюджетник або неновий флагман? Який смартфон обрати?

5 причин не на користь ультрадешевих пристроїв з Піднебесної.

Техноблог

03.06.2019

3197

Скласти все: кращі гаджети для абітурієнтів
Скласти все: кращі гаджети для абітурієнтів

Готуємося до марафону ЗНО заздалегідь.

Техноблог

29.05.2019

1284