online

0 800 210 028

Як вибрати кавомашину — 6 корисних порад

1080x900 2299404 ban_tehnoblogcoffe_ukr.png t_news

Приготування смачної кави в домашніх умовах не є чимось екзотичним. З якісною кавомашиною це може зробити будь-хто. Але як правильно обрати такий апарат? Є кілька порад, які допоможуть зробити вибір тим, хто мало розуміється на видах кавоварок та їхній будові.

Порада №1: орієнтуйтеся на кількість чашок кави, яку ви п'єте щодня

Існує два основних типи пристроїв для приготування кави:

  • Кавомашини;
  • Кавоварки.

У першому випадку йдеться про повністю автоматизовані пристрої. Вони мелють зерна, дозовано подають воду виходячи з типу напою, спінюють молоко. Їхня продуктивність набагато вища, від 4-5 чашок на день. Це оптимальний вибір для тих, хто п'є каву часто або у кого велика сім'я. Кавомашини так само встановлюють в офісах.

Кавоварки вимагають ручних маніпуляцій: подрібнити зерна в окремому пристрої, спінювати молоко, стежити за дозуванням води. Вони підходять для тих, у кого сильно обмежений бюджет. Або на день випивається не більше 1 чашки. Лише в такому разі це виправдано і не буде приносити незручності.

1080x900 2299406 c1.png t_news

Порада №2: віддавайте перевагу відомим брендам кавоварок

Багато хто вважає, що не варто переплачувати за відомий бренд на кшталт Philips, DeLonghi або Miele. Але це помилкове судження. Що популярніший бренд, то більш розвинена у нього сервісна підтримка. Кавомашини потребують періодичного обслуговування, заміни витратних деталей. До них також можуть бути потрібні аксесуари. Простіше і дешевше обслужити пристрій поширеного бренду, ніж невідомого "китайця". Тому у випадку з кавоварками невелика переплата за логотип доречна і виправдана.

Порада №3: уникайте капсульних кавоварок, якщо любите натуральність

Останнім часом популярності набирають капсульні кавомашини. Вони зручні і не вимагають практично ніяких маніпуляцій. Достатньо замінити капсулу і протягом 30 секунд кавовий напій готовий.

Капсули мають різні смаки і склад для приготування американо, еспресо, лате, макіято і так далі. Але всередині них частіше розчинна кава невідомого походження з додаванням ароматизаторів. Жодних натуральних сиропів. Тому ви отримаєте за ціною свіжозвареного напою лише розчинну каву, без улюбленого багатьма аромату.

Капсульні пристрої — це вихід для тих, хто любить швидкість у приготуванні кави і не женеться за натуральністю. 

Порада №4: вибирайте якісні кавові зерна

Навіть найдорожча і найпрофесійніша кавоварка може приготувати несмачний напій, якщо зерна вибрані неправильно. Не женіться за дешевим товаром, інакше можна купити підгорілу каву з переважанням гіркої робусти замість арабіки. Часто виробники самі пропонують свої марки кавових зерен, які ідеально підходять під кавомашини. 

Порада №5: не женіться за функціоналом

Дорожче — не означає краще і корисніше. Кожен бренд пропонує лінійку кавоварок виходячи з потреб і запитів. Деякі моделі мають по 4-6 типів напоїв, деякі — від 12 і вище. Вам не обов'язково купувати пристрій із сенсорним екраном і можливістю приготування напоїв, які ви не любите (приміром, лате-мак'ято або какао). Що менший вибір напоїв, то простіше використовувати пристрій.

Люди старшого покоління зовсім вважають за краще використовувати кнопкове управління замість сенсорних екранів. Врахуйте це, якщо збираєтеся купувати кавоварку в подарунок. Можливо, "навороти" зовсім ні до чого і слід вибрати професійну модель простіше.

Порада №6: у яких випадках варто вибрати крапельну або гейзерну кавоварку

Не завжди стоїть вибір виключно за кавоваркою. Краплинні та гейзерні недорогі моделі теж затребувані. Але в них не зварити каву з молоком або пінкою. Для цього доведеться окремо збивати молочний напій і змішувати з кавою. Якщо ви любитель швидкої кави без молока, пінки та інших добавок, то крапельна або гейзерна модель підійде вам якнайкраще. Але через зростання доступності повноцінних кавоварок дешевші аналоги втрачають свою актуальність. Адже простіше натиснути кнопку й отримати смачну свіжомелену каву. Чи не так?

1080x900 2299407 c2.png t_news

Сподіваємося, що тепер ви без зусиль виберете оптимальну кавоварку. Тим більше, що на сайті Техноскарб представлено безліч моделей у різній ціновій категорії.

Дивіться також:

Рятуємо від спеки!
Рятуємо від спеки!

На вулиці спека +30, а в ТЕХНОСКАРБ ціни -10!

Акції

30.07.2023

756

Відновлено роботу магазину в м. Миколаїв!
Відновлено роботу магазину в м. Миколаїв!

Ми відновили роботу магазину за адресою: м. Миколаїв, пр-т Богоявленський, 20/9

Відкриття магазинів

19.07.2023

411

Як вибрати вживаний ноутбук?
Як вибрати вживаний ноутбук?

Як не помилитися з вибором ноутбука з таким розмаїттям моделей?

Техноблог

30.06.2023

466

Відкрито новий магазин у місті Київ!
Відкрито новий магазин у місті Київ!

Новий магазин за адресою: м. Київ, вул. Сверстюка Євгена, 3-Г

Відкриття магазинів

30.06.2023

451

Замовляй з безкоштовною доставкою!
Замовляй з безкоштовною доставкою!

Оформіть замовлення до кінця місяця на суму від 3 тис. гривень і ми безкоштовно доставимо його!

Акції

27.06.2023

469

Відкрито новий магазин у місті Херсон!
Відкрито новий магазин у місті Херсон!

Новий магазин за адресою: м. Херсон, вул. І. Кулика, 135

Відкриття магазинів

24.06.2023

516