Каструлі
Стінки, ручки та алюміній — лаконічний гід з придбання каструль
Купити каструлю — процес складний. Запитайте про це будь-яку «професійну господиню» з серйозним досвідом у кулінарних справах — дізнаєтеся, що від каструлі залежить дуже багато — якість їжі.
- Каструлі нерідко дарують, а потім вони накопичуються в шафах, продаються та передаровуються, бо не потрібні — тому що якщо сім'я зовсім крихітна, «в хід» пускають лише одну-дві посудини. Так що комісійні товари на «Техноскарбі» дають можливість придбати якісні каструлі з нержавійки або алюмінію за скромну суму. Просто на кухнях наших клієнтів вони виявилися баластом.
- Найчастіше на питання «Як вибрати хорошу кастрюлю» фахівці відповідають, мовляв, варто придивитися до стінок. Переважно — вибирати ті, що важче та більшої товщини. Але говорячи про тефлонове покриття або нержавіючу сталь, такі каструлі і коштують відповідно. Є альтернатива — чавун. Тепло розподіляється рівномірно, служитиме при належному догляді і 20 років, але за умов неправильної експлуатації іржавіє. Зате їжа не пригорає.
- Якщо обираєте емальовану каструлю б/у — стежте, щоб покриття було цільним, без тріщин та відколів. Інакше метал під зовнішнім шаром почне окислюватися.
- Ручки діляться на два типи: приварені та прикручені. Останні надійніше, оскільки немає 100-відсоткової гарантії, що одного разу, після регулярних перепадів температур нарощені «вушка» не відваляться. Варто мати в запасі як мінімум два варіанти кастрюль з різними ручками — покритими прогумованим пластиком, щоб управлятися з гарячою каструлею без рушників, та голі, щоб використовувати в духовці.
- Каструля може замінити фритюрницю. Нержавіюча сталь з товстим денцем та високими, вертикальними стінками ідеально підходить, щоб заливати туди масло — реакція не відбувається, безпечно для здоров'я. А такого ефекту карамелизации для овочів або фруктів інакше не досягти.