offline

0 800 210 028

Чек-лист: що перевірити під час купівлі вживаного смартфону

Програти рингтон, увімкнути камеру: детальна інструкція для тих, хто обирає ненові мобільні гаджети.

смартфоны бу: проверка на техноскарбе

Перед купівлею

Ознайомтеся із пропозиціями

Ціни на одну модель можуть відрізнятися, і це нормально. Нелогічно вимагати знижку на Galaxy S9 в ідеальному стані і в повному комплекті (у тому числі з чеками), тому що такий саме S9 носили без чохла в одній кишені з ключами, а тепер віддають удвічі дешевше. Порівнюйте ціни в межах однієї категорії стану.

Чекайте на слушний момент

Від смартфонів масово позбуваються, коли вендор презентує нове покоління. Якщо вам не до поспіху, ідеальний час для придбання використаних айфонів — початок осені. Як тільки на презентації у «Театрі Стіва Джобса» CEO компанії Apple, Тім Кук, покаже новенького флагмана — впаде ціна на торішні. І навпаки: літо — остання можливість позбутися свого старого айфону якомога вигідніше, чим продавці зазвичай і користуються.

Підготуйтеся до огляду

Перш ніж вирушити до «Техноскарбу» або «Нової пошти» за своїм майбутнім девайсом, захопіть з собою навушники, павербанк та про всяк випадок зарядний кабель. Мета — дізнатися, чи функціонує кожен роз'єм на корпусі, тому не варто обмежуватися комплектним зарядним пристроєм та адаптерами. Перевірте апарат власними аксесуарами, в яких ви впевнені.

Коли смартфон потрапив до рук

бу смартфоны на техноскарбе

Дізнайтеся, чи збігається IMEI-номер і характеристики

Числа на коробці і на екрані девайса не повинні відрізнятися. На будь-якому смартфоні комбінація IMEI перевіряється командою *#06# з клавіатури.

Обсяг пам'яті та версію програмного забезпечення подивіться на вкладці «Про телефон» та «Сховище» на Android, і в розділі «Інформація про пристрій» на iOS. На «айфоні» незайвим буде перевірити зношеність батареї: пункт «Акумулятор», а потім — «Стан акумулятору». Чим більше відсотків — тим краще.

Максимум уваги — екранові

Якщо дисплей має нюанси на зразок вигорання, битих пікселів або подряпин — важливо побачити все як є. Недоліки краще за все помітні на однокольоровому фоні, але стандартні шпалери зазвичай строкаті та квітчасті, тому не підходять. Є два рішення: 1. відкрити браузер, зробити скріншот і збільшити його; 2. запустити камеру, закрити око об'єктива пальцем і зробити повністю чорний знімок. Так у вас вийде світлий або темний рівномірний фон без відволікаючих деталей.

Тестуйте динамік

Перед продажем пам'ять пристрою найімовірніше зітруть, тому на смартфоні не буде пісень, якими можна випробувати зовнішній динамік або роботу гарнітури. Альтернатива — мелодія дзвінка в налаштуваннях. Рингтону буде достатньо, щоб почути хрипи, якщо вони раптом є.

Придивіться до нутрощів

Виробники відмовляються від знімних кришок на користь суцільнометалевих корпусів, але хоч якесь уявлення про «начинку» можна отримати, витягнувши слот для SIM-карти або microSD. Наліт, корозія — поганий знак.

Не забудьте про дзвінок

Смартфони, звичайно, вже погрожують витіснити камери, комп'ютери та десятки інших гаджетів, але поки все ще залишаються засобом зв'язку.

Дивіться також:

9 надзвичайніших лотів «Техноскарбу»
9 надзвичайніших лотів «Техноскарбу»

Від літнього будиночку до олдскульних гаджетів для фанатів хот-догів. Шукаємо в мережі магазинів дійсно рідкі та дивні штукенції.

Техноблог

23.04.2019

1348

Ярмарок техніки
Ярмарок техніки

Акція "Ярмарка техніки" буде діяти під час свят, з 22 до 30 квітня включно.

Акції

22.04.2019

1742

7 причин купувати та продавати техніку з досвідом у «Техноскарбі»
7 причин купувати та продавати техніку з досвідом у «Техноскарбі»

Що може піти не так з приватними продавцями та дошками оголошень?

Техноблог

16.04.2019

1610

РАЗОМ ДЕШЕВШЕ при купівлі онлайн більше одного товару
РАЗОМ ДЕШЕВШЕ при купівлі онлайн більше одного товару

Разом дешевше до - 15% при купівлі онлайн більше одного товару

Акції

11.04.2019

1512

Швидко, просто, недорого: у мережі «Техноскарб™» нова кредитна програма — FastLoanSystem
Швидко, просто, недорого: у мережі «Техноскарб™» нова кредитна програма — FastLoanSystem

Ніякої передоплати, платіж однаковий — казка!

Новини сайту

10.04.2019

3317

Подвійні бонуси
Подвійні бонуси

З 7 квітня всі клієнти магазинів "Техноскарб", у яких є картки мережі, під час кожної покупки подвоюють кількість своїх бонусів.

Акції

07.04.2019

1424