online

0 800 210 028

Як електронна книга впливає на екологію?

1080x900 683671 reader-UA.jpg t_newsЗа останні декілька років тема екології стала набагато частіше обговорюватися в усьому світі. Бути "eco-friendly" стає модно, з'являються цілі рухи та філософії, які стосуються питань усвідомленого споживання та екологічних звичок. У повсякденному житті ми все частіше говоримо про мінімалізм та вчимося правильно позбавлятися від речей, що більше не приносять нам позитивних емоцій.

Кожен із нас проявляє свою екологічність по-різному: відмовою від одноразових пластикових пакетів в супермаркеті, сортуванням сміття і здачею вторсировини на перероблення, або заміною звичних нам речей екологічними аналогами. Наприклад, часто любителі літератури надають перевагу електронним книгам, які здаються менш «шкідливими» для навколишнього середовища. Але чи дійсно «рідери» — екологічніші за паперові книги? Спробуємо розібратися.

Вуглецевий слід

Абсолютно будь-яка річ має свій вуглецевий слід — кількість вуглекислого газу, яку було викинуто в атмосферу під час її виробництва. Вуглецевий слід електронної книги дорівнює 168 кг CO2, що приблизно у 22 рази більше, ніж у паперової книги. А отже, рідер стає екологічним, якщо замінює близько 30 паперових книг.

1080x900 683674 e-book.jpg t_news

Утилізація

Якщо звичайні паперові книги можна просто здати в пункт прийому макулатури, то з електронним рідером справи йдуть трохи складніше. Такі гаджети необхідно здавати в спеціальні пункти прийому електроніки, щоб уникнути їх потрапляння на звалище. Звичайно, спеціальні пункти є далеко не у всіх містах України, але в рамках проєкту «Україна без сміття» можна відправити техніку на утилізацію поштою з будь-якого міста.

1080x900 683673 library.jpg t_news

Але хай там що, "e-book" — це дуже зручний гаджет, що дозволяє завжди мати при собі улюблену бібліотеку. Тому якщо ви задумалися про те, щоб купити електронну книгу — ділимося двома корисними порадами.

  • Використовуйте гаджети, які у вас вже є. Навряд чи ви будете купувати нове видання книги, що вже стоїть на вашій полиці. Так само і з гаджетами: оновлюйте рідер лише тоді, коли він вже повністю вийшов з ладу.
  • Купуйте вживані електронні книги. Це не лише дасть рідеру нове життя, але і допоможе вам заощадити на покупці. Наприклад, в нашому каталозі можна купити електронну книгу Pocketbook б/в за 2 000 грн (що майже в половину дешевше нової).

Про всі переваги електронної книги, а також про те, які моделі користуються популярністю — можна почитати в нашій статті за посиланням.

Читайте хорошу літературу,

ваш «Техноскарб»!

Дивіться також:

Техніка, яка буде популярна в цьому році
Техніка, яка буде популярна в цьому році

У цій статті мова піде про декілька гаджетів, що будуть популярні у 2021.

Техноблог

29.01.2021

990

Доставка моніторів і системних блоків по всій Україні
Доставка моніторів і системних блоків по всій Україні

Тепер можна оформити пересилання моніторів і системних блоків по всій Україні

Новини сайту

29.01.2021

1760

Ось і завершилась акція  «Обирай гаджет»
Ось і завершилась акція «Обирай гаджет»

Вітаємо наших переможців!

Новини сайту

20.01.2021

1402

Торгуйся з продавцем відновлюється!
Торгуйся з продавцем відновлюється!

Отримайте товари за приємними цінами просто поторгувавшись в магазині.

Акції

16.01.2021

2102

Новости от Samsung: S21, Galaxy Buds Pro та мітка SmartTag
Новости от Samsung: S21, Galaxy Buds Pro та мітка SmartTag

Подейкують, що нові флагмани можуть стати одними з кращих і популярних смартфонів у 2021. Чи виправдаються очікування — покаже час, а ми розповідаємо вам, що цікавого в новинках.

Техноблог

15.01.2021

868

Неперевершена кава з Miele
Неперевершена кава з Miele

Вбудовувані кавові апарати від Miele

Цікаве

13.01.2021

770