offline

0 800 210 028

Що таке цифрові ТВ-приймачі

1080x900 1354686 tv-rec-UA.jpg t_newsЦифрові телевізійні приймачі або блоки цифрових ресиверів — це автономні компоненти, що дозволяють аналоговим телевізорам приймати цифрові сигнали. Вже понад 13 років більшість телевізійних сигналів припинили мовлення в аналоговому форматі й тепер транслюються лише у цифровому форматі. При цьому важливо враховувати, що аналогові телевізори без цифрових можливостей не можуть приймати цифровий сигнал і, отже, будуть непридатні для використання без цифрового приймача.

Приймачі цифрового телебачення перетворюють цифрові сигнали на аналоговий сигнал, дозволяючи аналоговому телебаченню продовжувати приймати цифрові телевізійні передачі. Блоки цифрових перетворювачів можна придбати у більшості роздрібних продавців побутової електроніки, і вони відносно прості в установці та використанні. Антена підключена до блоку перетворювача, а сам блок до телевізора. Залежно від блоку перетворювача та телевізора деякі телевізійні функції, такі як перемикання каналів, може знадобитися виконувати через сам блок, а не безпосередньо через телевізор.

Користувачі, які підписалися на послуги кабельного або супутникового телебачення, не потребують зовнішніх цифрових телевізійних приймачів, оскільки їхні кабельні або супутникові послуги вже приймають цифровий сигнал. Приймач цифрового ТВ потрібен лише тим користувачам, які отримували аналогові телевізійні сигнали безоплатно «повітрям» шляхом використання антени. Після 1 березня 2007 року всі телевізори повинні мати вбудований цифровий приймач, а власники цих телевізорів повинні мати можливість приймати цифрові передачі без використання зовнішніх цифрових ТВ-ресиверів.

Важливо, що телебачення високої чіткості (HDTV) необов'язково вимагає приймання цифрових телевізійних сигналів повітрям. Телебачення високої чіткості — це форма цифрового телевізійного мовлення, що забезпечує чіткіше зображення та звук, і вимагає наявності телевізора високої чіткості для отримання сигналу високої чіткості. Багато користувачів помилково вважають, що чудова якість HDTV передбачає додаткові витрати. Насправді ж будь-який аналоговий телевізор із цифровим телевізійним приймачем зможе приймати звичайні цифрові телевізійні сигнали незалежно від того, чи є він телевізором високої чіткості чи ні.

До речі, американський конгрес санкціонував перехід на повністю цифровий стандарт телевізійного мовлення з двох основних причин. По-перше, цифрове мовлення вищої якості, ніж аналогове, є ефективнішим засобом передачі. Мовні компанії можуть одночасно передавати більше інформації за допомогою цифрових сигналів, ніж за допомогою аналогових сигналів. Крім того, вивільнення аналогового ефіру дозволяє використовувати частоти, які раніше використовували мовні компанії, для інших цілей постачальниками послуг загального користування та для бездротового зв'язку.

На нашому сайті можна купити ТВ-ресивер б/в у хорошому стані від 205 грн. Перейти до каталогу.

Дивіться також:

Акція «Зимові знижки!»
Акція «Зимові знижки!»

З 14 лютого 2022 р.і до повідомлення про закінчення акції при покупці товарів на сайті отримайте знижку до -10%!

Акції

16.02.2022

1793

Акція «Зимові знижки!»
Акція «Зимові знижки!»

З 07 до 12 лютого 2022 р. при покупці товарів на сайті отримайте знижку до -12%!

Акції

02.02.2022

1037

Акція до Дня Святого Валентина! 14 подарунків коханим!
Акція до Дня Святого Валентина! 14 подарунків коханим!

Купуйте будь-які товари з 01 до 14 лютого 2022 р., та беріть участь у розіграші 14 подарунків для коханих!

Акції

01.02.2022

2251

Акція «Торгуйся з продавцем»
Акція «Торгуйся з продавцем»

З 07 лютого до 11 лютого 2022 р., в будь-якому магазині отримайте знижку до -10% на свою покупку!

Акції

31.01.2022

1789

iPhone 13: все, що потрібно знати
iPhone 13: все, що потрібно знати

Серія Apple iPhone 13 не дуже відрізняється від серії iPhone 12. Проте, вона все ж має декілька оновлень, про які говоримо у цій статті.

Техноблог

19.01.2022

3653

Прогнози на 2022 рік: які тенденції вийдуть на перший план у новому році?
Прогнози на 2022 рік: які тенденції вийдуть на перший план у новому році?

2021 став роком безпрецедентного розвитку технологій у всіх галузях, але що обов’язково буде на слуху в новому році?

Техноблог

04.01.2022

3368