offline

0 800 210 028

Вибираємо праску для дому: 4 головні критерії

1080x900 2390559 ban_tehnoblog_iron.png t_news

Праска — це незамінний помічник у будь-якому будинку, за допомогою якого можна позбутися складок на одязі. Купити праску в Україні сьогодні можна в різному ціновому діапазоні. Вартість залежить від типу, наявності додаткових функцій та інших параметрів. Але як зробити правильний вибір і не помилитися? Нижче ми описали 4 головні критерії, на які слід звертати увагу під час вибору.

 1. Тип праски

Раніше на ринку переважали прості електричні праски без функції пари. Однак сьогодні такі пристрої стали рідкістю, поступаючись місцем сучасним моделям з паровою подачею.

Тепер найпопулярніша категорія — це моделі з розприскувачем. У них є невелика ємність для води, яка під час натискання кнопки розпорошується на одяг під час прасування і вирівнює його.

Ще одна популярна категорія — парові праски. Сьогодні вони на піку популярності завдяки своїй універсальності та перевагам. Їхні відмінні риси включають у себе:

  • Універсальність. Завдяки вбудованому терморегулятору, з паровою праскою можна легко прасувати як у сухому, так і у вологому режимі.
  • Гнучкість у виборі тканини. Парові праски підходять для прасування практично всіх типів тканин.
  • Досконалість ковзання. Підошва праски забезпечує ідеальне ковзання по поверхні, що робить процес прасування більш комфортним.
  • Спеціалізований дизайн підошви. Багато моделей мають унікальну форму, що дає змогу прасувати в складних місцях, наприклад, навколо ґудзиків.

Як альтернативу можна вибрати відпарювач. Він розгладжує речі у вертикальному положенні, маючи ручку для подачі пари й великий підлоговий блок з ємністю для води з підігрівом.

1080x900 2390557 iron-1.png t_news

Ще один багатофункціональний варіант — це прасувальна система як професійний пристрій і комплект "все в одному" з прасувальної дошки і праски. Часто в таких моделях поєднані парогенератор, вертикальний відпарювач та інші опції.

 2. Матеріал підошви

Підошва праски відіграє ключову роль у процесі прасування, оскільки саме вона взаємодіє з тканиною. Залежно від матеріалу підошви змінюється і якість прасування.

Різні матеріали мають свої переваги і недоліки:

  • Алюмінієві підошви швидко досягають потрібної температури і також швидко остигають. Однак вони не вирізняються довговічністю: метал із часом може деформуватися, утворюючи щербини, які можуть пошкодити ніжні тканини.
  • Нержавіюча сталь — більш надійний і довговічний матеріал. Хоча сталеві підошви важчі за алюмінієві, їхня теплопровідність майже така сама, лише з невеликим часовим лагом під час нагрівання та охолодження.
  • Керамічні підошви ідеально ковзають по різних тканинах і не прилипають навіть у разі перегріву. Однак варто бути акуратнішими з ними, оскільки вони крихкі й легко можуть розбитися під час удару.
  • Титанове покриття — новинка у світі прасок. Це сталеві підошви з титановим шаром. Вони практично ідеальні, якщо не зважати на їхній більш тривалий час охолодження і відносно високу вартість.

Яка з підошов прослужить довше за інші? Точної відповіді немає: багато що залежить від якості виготовлення підошви та умов експлуатації. При дбайливому ставленні праска навіть з найпростішою підошвою може прослужити багато років.

 3. Потужність

Потужність праски також відіграє важливу роль у процесі прасування. Саме від неї залежить, наскільки швидко пристрій здатний нагрітися до необхідної температури.

Праски з потужністю менш як 1500 Вт зазвичай належать до дорожніх або невеликих домашніх моделей. Хоча з ними прасування займає трохи більше часу, вони помітно виграють за компактністю і вагою.

Пристрої з потужністю від 1500 до 2300 Вт чудово підійдуть для домашніх умов, особливо для родин, у яких прасують багато речей, але при цьому не витрачають на це багато часу.

Якщо у вас велика сім'я і прасувальній дошці приділяється кілька годин на тиждень, варто звернути увагу на моделі потужністю від 2300 Вт.

1080x900 2390560 iron-2.png t_news

 4. Додаткові режими

І наостанок — зверніть увагу на різні режими роботи такого пристрою. Наприклад, велика частина сучасних прасок надає можливість безперервної генерації пари. Ефективність прасування, особливо щільних і сильно пом'ятих матеріалів, збільшується з кількістю води, що перетворюється на пару. Інтенсивність генерації пари корелює з потужністю пристрою і може варіюватися в межах від 10 до 150 г/хв. Для повсякденного використання прасок у домашніх умовах рекомендується значення в 20-30 г/хв.

Додатковою особливістю може бути паровий удар, який являє собою потужний струмінь пари, здатний розм'якшити тканину в конкретній області. Такий режим особливо корисний для усунення наполегливих складок.

А функція вертикального відпарювання, присутня в деяких просунутих моделях, дає змогу доглядати за шторами або одягом, що висить на вішалці, і особливо актуальна для тонких тканин, які потребують делікатного підходу.

І не забувайте, що не варто заливати в праску звичайну воду з-під крана. Згодом у ємності утворюється накип, і праска може поламатися. Тут потрібна тільки дистильована вода.

А як вигідно купити праску? На сайті мережі магазинів «Техноскарб» як завжди великий вибір прасок за найдоступнішими цінами!

Дивіться також:

Літні знижки тривають!
Літні знижки тривають!

Спека- літо не закінчується, а знижки в ТЕХНОСКАРБ тривають!

Акції

29.08.2023

689

Відкрито новий магазин у місті Івано-Франківськ!
Відкрито новий магазин у місті Івано-Франківськ!

Новий магазин за адресою: м. Івано-Франківськ, Коновальця, 147/3

Відкриття магазинів

29.08.2023

500

Power Bank (павербанк): поради щодо вибору зовнішнього акумулятора
Power Bank (павербанк): поради щодо вибору зовнішнього акумулятора

Зовнішній акумулятор (Power Bank) - це незамінний пристрій для автономної зарядки смартфонів, планшетів та ін.

Техноблог

14.08.2023

580

Рятуємо від спеки!
Рятуємо від спеки!

На вулиці спека +30, а в ТЕХНОСКАРБ ціни -10!

Акції

30.07.2023

824

Відновлено роботу магазину в м. Миколаїв!
Відновлено роботу магазину в м. Миколаїв!

Ми відновили роботу магазину за адресою: м. Миколаїв, пр-т Богоявленський, 20/9

Відкриття магазинів

19.07.2023

460

Як вибрати кавомашину — 6 корисних порад
Як вибрати кавомашину — 6 корисних порад

Декілька порад, які допоможуть зробити вибір тим, хто мало розуміється на видах кавомашин

Техноблог

18.07.2023

640