Набори для фондю
Фондю — пікантна страва родом зі Швейцарії. За понад 600 років існування, вона набула безліч варіацій й рецептур. Але одне залишилося незмінним — фондю служить відмінним доповненням до частувань за сімейним, або дружнім, столом.
Набір для приготування фондю, або простіше сказати «фондюшниця» — спосіб приготувати делікатесну страву самостійно вдома, без особливих зусиль. Він простий у використанні, а також абсолютно не вибагливий у догляді та зберіганні.
Структура наборів для фондю
Комплект класичної фондюшниці складається з: казанка (використовується чавун, кераміка та метал) і підставки під нього, свічки або пальника, виделки «шпажки». Нерідко виробники додають в набори миски-соусниці, для зручної дегустації фондю. Найбільш популярною фондюшницею є модель з чавунним казанком. Вона автентична й добре відмивається після приготування ласощів. Такий казанок ідеально підійде для м'ясних страв. Якщо хочете готувати, наприклад, шоколадне фондю з фруктами — радимо обирати набір з керамічною чашею.
Сучасні фондюшниці можуть працювати не тільки від живого вогню, але й від електрики. У цьому разі роль пальника в них виконує міні-плитка. Використання електричного набору для фондю є більш безпечним, однак має і свої мінуси — ви не зможете взяти таку фондюшницю на природу.
Порада: обирайте набори з місткими чашами й виделками в комплекті. Це допоможе вам уникнути зайвих турбот під час застілля у великій компанії друзів.