online

0 800 210 028

Гайд по лижах у розпал сезону

Гайд по лижах: які лижі обрати новачку

Екстремальні спуски по крутих горах, наповнені цілим спектром яскравих емоцій, поступово витісняють «ледачий» відпочинок на пляжах. Все більше людей обирають гірськолижні курорти як варіант зимових розваг під час січневих відпусток. Цього року засніжені Карпати як ніколи радують око, адже снігопад обійшов стороною більшу частину українських міст.

Якісне екіпірування — половина успіху під час катання. Це не лише лижі, а й черевики, костюм, маска. А також дрібні аксесуари: рукавички або окуляри. Збираючи валізи на гірськолижний курорт, необхідно ознайомитися з видами лижного спорядження, адже підбір гірських лиж — питання першорядної важливості.

У нашому гайді розповідаємо про найпопулярніші види лиж, уникаючи складної спеціалізованої термінології зі світу гірськолижного спорту.

Отже, ви вирішили прокотитися по засніженому спуску гори. Які лижі вибрати?

Всі лижі можна умовно розділити за манерою катання на два типи: гірські і бігові. Відштовхуючись від навичок, вікових особливостей та рівня майстерності, спортсмен (або в нашому випадку аматор) підбирає для себе професійні, аматорські, туристичні або дитячі / підліткові лижі. Обираючи лижі, також важливо враховувати й тип катання.

Гірські лижі

Найбільш популярними серед основного числа лижників є універсальні (all-mountain) лижі. Вони підходять для будь-якого схилу (підготовлена ​​або непідготовлена ​​траса), і легкі в управлінні, що буде плюсом для новачка.

Універсальні лижі

Трасові (або карвінгові) лижі для тих, хто планує «літати» на підготовленій трасі, змагаючись з друзями на час. Оскільки вони створені спеціально для швидкісного спуску.

Особливості трасових лиж

Лінійка Freeski — окрема категорія лиж, призначених для катання у вільному стилі з елементами екстриму. Пара з серії Freeski буде в пору впевненим лижникам для катання поза трасами, виконання трюків та різних стрибків.

Що таке Freeski лижі?

Бігові лижі

Тут все набагато простіше:

  • Лижі для класичного ходу — довгі з гладкою поверхнею. Класичні лижі мають спеціальне покриття, яке запобігає ковзанню лижні назад. Гідний аналог універсалів для новачків.
  • Лижі для ковзанярського ходу — ідеально підходять для любителів прогулятися по гірських схилах. Лижі короткі, мають піднесення по центру для стійкості при підйомі на гору. Для їзди на лижах даного типу необхідні базові навички катання.

Бігові лижі класифікація

Що важливо знати при виборі лиж?

Ключовий показник — довжина лиж, адже саме вона впливає на швидкість спуску. Правило просте: чим більше вага лижника, тим довше потрібні лижі. Для новачка слід вибирати короткі лижі, оскільки вони найпростіші в управлінні.

Жорсткість лиж вказує на ступінь гнучкості екіпіровки. Варіант новачка — лижі з не високою твердістю, бо вони акуратні на поворотах.

Радіус повороту — швидкість повороту лижі. Все просто: чим менше показник, тим швидше лижі повертають. Показник для новачка 14-16 м.

У каталозі «Техноскарбу» можна підібрати моделі від лідерів виробництва гірськолижного спорядження: Fisher, Kneissl, Spaceframe та Rossigvol за доступними цінами.

Проводьте дозвілля активно!

Дивіться також:

Береш більше — платиш менше
Береш більше — платиш менше

В Новий Рік з новими акціями. Отримайте знижку, здійснюючи покупку трьох та більше товарів в одному чеку.

Акції

13.01.2020

2193

Портативна колонка: король вечірок та супутник на відпочинку
Портативна колонка: король вечірок та супутник на відпочинку

Портативні колонки це порівняно новий вид акустичних систем, який по ряду своїх характеристик обходить класичні аналоги в питанні практичності. У чому переваги портативної колонки перед класичною акустикою?

Техноблог

10.01.2020

2722

Новий Рік 2020: графік роботи магазинів мережі «Техноскарб»
Новий Рік 2020: графік роботи магазинів мережі «Техноскарб»

Рік завершується і ми йдемо на святковий відпочинок.

Новини сайту

30.12.2019

1745

Новорічні подарунки: для неї
Новорічні подарунки: для неї

Новий Рік наступає на п`яти. Завдання: знайти новорічний подарунок для дівчини. У кращих традиціях чим ближче до свята, тим довшу чергу доведеться відстояти за бажаними подарунками. Що обрати в якості презенту для представниці прекрасної статі, заощадивши час — ділимося у другій частині статті про подарунки.

Техноблог

27.12.2019

1124

«Гаряча»  новина!
«Гаряча» новина!

Пора свят це завжди ажіотаж, а отже — рівень завантаженості кур`єрських служб досягає свого піку.

Новини сайту

23.12.2019

1232

Разом дешевше!
Разом дешевше!

Уже зараз і до 30 січня 2020 року в усіх магазинах мережі «Техноскарб» діє акція «Разом дешевше».

Акції

23.12.2019

2622