offline

0 800 210 028

Обігрівачі – що варто знати?

1080x900 1776516 hot_ua_tehnoblog.png t_news

З настанням зими та холодних днів, хочеться якнайшвидше повернутись до дому зігрітись та випити гарячого чаю. На випадок, коли потрібно швидко нагріти приміщення в кожній оселі має бути обігрівач, вибрати будь-яку сучасну техніку не легко, різновидів обігрівачів також вистачає. Аби зрозуміти, який обігрівач потрібен саме вам, розберімось, які взагалі бувають електрообігрівачі.

За типом теплової енергії обігрівачі діляться на конвекторні та випромінюючі, перші працюють шляхом руху повітря, холодне повітря важче теплого, проходячи через конвектор потік повітря нагрівається і підіймається вгору таким чином рівномірно прогріваючи приміщення. Випромінюючі працюють внаслідок інфрачервоного випромінювання з різними діапазонами хвиль, іншими словами вони нагрівають направлено на кшталт сонця нагріваючи предмети навколо.

Умовно, обігрівачі діляться на кілька типів: тепловентилятори, масляні, керамічні, інфрачервоні.

1080x900 1776518 obog.png t_news

Тепловентилятори скрадаються з нагрівального елемента та електродвигуна, вентилятор видуває тепле повітря, швидко нагріваючи приміщення, зазвичай такі моделі мають перемикачі потужності якими можна регулювати потік теплого повітря. Зазвичай моделі таких обігрівачів найдешевші, окрім промислових типів, та суттєвий мінус тепловентиляторів в тому, що вони висушують повітря в приміщенні, тому потрібно додатково мати зволожувач повітря та контролювати вологість повітря.  

Найпопулярніші типи обігрівачів – це конвектори та масляні, про принцип роботи конвектора нам вже відомо (трошки вище написано), принцип нагрівання у всіх видів конвекторів однаковий, але існують декілька видів нагрівального елемента, що впливає на ціну. Масляні обігрівачі складаються з герметичних радіаторів (секцій) наповнених спеціальною оливою, яка нагрівається за рахунок нагрівального елемента всередині, циркулюючи в закритій системі. Кожна модель масляного обігрівача має терморегулятор та різну кількість секцій, що впливає на розмір прощі обігріву і відповідно на ціну.

Керамічні обігрівачі. Нагрівальний елемент цього типу – це керамічні пластини, які здатні швидко накопичити та віддавати теплову енергію, перевага таких обігрівачів в тому, що навіть після вимкнення пристрою від мережі, деякий час вони продовжують віддавати тепло. Керамічні обігрівачі енергоефективні, естетично виглядають в приміщені й ще існують моделі з різними дизайном малюнка на панелі.

Інфрачервоні обігрівачі. Дуже популярний тип домашніх обігрівачів, все залежить від типу нагрівального елемента. Кварцові, галогенові та карбонові моделі складаються з вакуумної кварцової трубки в середині якої розташована вуглецева або вольфрамова спіраль. Вони швидко нагріваються виділяючи інфрачервону енергію та світло. Керамічні та мікатермічні нагрівачі мають захисну оболонку і не світяться, такі моделі більш дорожчі. Інфрачервоні обігрівачі гріють направлено, умовно, що або хто під ним знаходиться те він і нагріває, якщо хочете посидіти на терасі  взимку, варто приглянутись до інфрачервоних обігрівачів типу UFO.

Купити б/в обігрівач за доступною ціною можна у нашому каталозі. Ознайомитись з асортиментом.

1080x900 1776519 hend.png t_news

Дивіться також:

Акція «Торгуйся з продавцем»
Акція «Торгуйся з продавцем»

Лише в період з 25 по 27 листопада 2022 р. включно

Акції

25.11.2022

1233

Робота гарячої лінії 0800
Робота гарячої лінії 0800

Зв`язок з нами

Новини сайту

24.11.2022

1379

Акція «КолоБонусів»
Акція «КолоБонусів»

"КолоБонусів" знову активне

Акції

08.11.2022

1663

«Нічний розпродаж»
«Нічний розпродаж»

До -10% на товари в нашому інтернет-магазині «Техноскарб» у нічний час.

Акції

22.10.2022

3241

Навушники TWS. Як обрати?
Навушники TWS. Як обрати?

Навушники TWS «must have» кожної людини

Техноблог

21.10.2022

797

З Днем захисників та захисниць України!
З Днем захисників та захисниць України!

Це справжнє свято мужності й самовідданості

Новини мережі

14.10.2022

621